• Dagmar Matějková

ŘÍMSKÝ SALÁT S BALSAMIKOVOU ZÁLIVKOU

Římský salát je křehký a velmi chutný. Je to také jeden ze salátů, který můžeme krájet, nikoliv trhat na sousta. Když tento salát kupujeme, je lepší si vybrat menší kusy, které budou šťavnatější a bez pochyby chutnější. Ocet balsamico dodá zálivce ostrost, ale také jemnost.

  • Velmi snadné, příprava 10 minut

  • Bez lepku, laktózy, vajec a samozřejmě masa.

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 2 římské saláty

  • 3 lžíce octu balsamico

  • 1 lžíce citronové šťávy

  • 2 lžíce medu

  • 6 lžic vody

  • 2 lžíce olivového oleje



POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Salát opereme a nakrájíme na sousta, osolíme a opepříme.

  • Zálivku si připravíme odměřením surovin a vše velmi dobře promícháme – nejlépe použijeme uzavíratelnou nádobku, ve které vše dobře protřeseme.

  • Dobře promícháme se salátem a můžeme podávat.

#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkovachud #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #salat #bezvajec #celiakarna #celiakarnacz #bezlaktozy

3 views0 comments

Recent Posts

See All