Čočka je moje oblíbená luštěnina. Tento teplý salát se hodí k rybě nebo třeba krůtímu nebo kuřecímu steaku. Pro vegetariány je alternativou Haloumi nebo jiný sýr, který se dá grilovat.
Velmi snadné, Příprava: 4 hodiny namáčení (pokud máme předvařenou čočku, není potřeba namáčet), 30 minut vaření čočky, 5 minut restování.
Bez lepku, laktózy, masa a vajec
SUROVINY pro 4 osoby:
1 hrnek čočky
2 stonky řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
1 cibule
1 jarní cibulka
sůl, pepř
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa
POSTUP PŘÍPRAVY:
Čočku dáme do mísy, zalijeme vodou a necháme namočenou nejméně 4 hodiny, popř. přes noc. Následně čočku uvaříme do měkka. Při vaření nesolíme.
Čočku slijeme, necháme okapat a připravíme si celer, česnek a cibulky. Vše nakrájíme na jemné kostičky.
Na pánev dáme olivový olej, který rozehřejeme. Následně přidáme cibuli, česnek a řapíkatý celer. Vše rychle orestujeme. Přidáme čočku, osolíme, opepříme, zastříkneme balzamikem a krátce prohřejeme.
Podáváme s rybou nebo třeba kuřecím steakem.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments