• Dagmar Matějková

ČOČKOVÝ SALÁT

Čočka je moje oblíbená luštěnina. Tento teplý salát se hodí k rybě nebo třeba krůtímu nebo kuřecímu steaku. Pro vegetariány je alternativou Haloumi nebo jiný sýr, který se dá grilovat.

  • Velmi snadné, Příprava: 4 hodiny namáčení (pokud máme předvařenou čočku, není potřeba namáčet), 30 minut vaření čočky, 5 minut restování.

  • Bez lepku, laktózy, masa a vajec

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 1 hrnek čočky

  • 2 stonky řapíkatého celeru

  • 2 stroužky česneku

  • 1 cibule

  • 1 jarní cibulka

  • sůl, pepř

  • 3 lžíce olivového oleje

  • 1 lžíce balzamikového octa



POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Čočku dáme do mísy, zalijeme vodou a necháme namočenou nejméně 4 hodiny, popř. přes noc. Následně čočku uvaříme do měkka. Při vaření nesolíme.

  • Čočku slijeme, necháme okapat a připravíme si celer, česnek a cibulky. Vše nakrájíme na jemné kostičky.

  • Na pánev dáme olivový olej, který rozehřejeme. Následně přidáme cibuli, česnek a řapíkatý celer. Vše rychle orestujeme. Přidáme čočku, osolíme, opepříme, zastříkneme balzamikem a krátce prohřejeme.

Podáváme s rybou nebo třeba kuřecím steakem.


#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #cockovysalat #celiakarna #celiakarnacz #bezlaktozy #bezmasa #bezvajec #salatbezmajonezy

5 views0 comments

Recent Posts

See All