top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkový ČOČKOVÝ SALÁT

Aktualizováno: 8. 11. 2022

Čočka je moje oblíbená luštěnina. Tento teplý salát se hodí k rybě nebo třeba krůtímu nebo kuřecímu steaku. Pro vegetariány je alternativou Haloumi nebo jiný sýr, který se dá grilovat.

  • Velmi snadné, Příprava: 4 hodiny namáčení (pokud máme předvařenou čočku, není potřeba namáčet), 30 minut vaření čočky, 5 minut restování.

  • Bez lepku, laktózy, masa a vajec

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 1 hrnek čočky

  • 2 stonky řapíkatého celeru

  • 2 stroužky česneku

  • 1 cibule

  • 1 jarní cibulka

  • sůl, pepř

  • 3 lžíce olivového oleje

  • 1 lžíce balzamikového octa


Bezlepkový ČOČKOVÝ SALÁT

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Čočku dáme do mísy, zalijeme vodou a necháme namočenou nejméně 4 hodiny, popř. přes noc. Následně čočku uvaříme do měkka. Při vaření nesolíme.

  • Čočku slijeme, necháme okapat a připravíme si celer, česnek a cibulky. Vše nakrájíme na jemné kostičky.

  • Na pánev dáme olivový olej, který rozehřejeme. Následně přidáme cibuli, česnek a řapíkatý celer. Vše rychle orestujeme. Přidáme čočku, osolíme, opepříme, zastříkneme balzamikem a krátce prohřejeme.

Podáváme s rybou nebo třeba kuřecím steakem.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



57 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page