Čočkové špagety koupíme ve větších supermarketech nebo v obchodech se zdravou výživou. Jsou velmi chutné, ale opět i zde je nutné dbát základních pravidel. Tedy. Nejsou to pšeničné těstoviny. Nejsou tak vláčné a na druhý den se nedají jíst. Není je dobré vařit do zásoby.
Velmi snadné
Bez lepku, vajec a laktózy
Suroviny na 3 – 4 porce:
čočkové špagety (jiné bezlepkové špagety)
10 cherry rajčat
2 stroužky česneku
1 malá cibule
1 balení tuňáka v olivovém oleji
2 lžíce olivového oleje, popř. můžeme použít z tuňáka
sůl a pepř
Postup přípravy:
Špagety uvaříme v dobře osolené vodě.
Mezitím si cibuli a česnek nakrájíme najemno, rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.
Do pánve dáme olivový olej, necháme rozehřát, přidáme cibuli a česnek a asi minutu restujeme.
Přidáme rajčata, rychle restujeme další minutu. Nakonec přidáme tuňáka, kterého již jen prohřejeme.
Uvařené špagety promícháme s tuňákovou směsí a ihned podáváme.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
コメント