Dagmar Matějková

12. říj 20201 min

Bezlepkové ŠPAGETY s tuňákem

Aktualizace: 8. lis 2022

Čočkové špagety koupíme ve větších supermarketech nebo v obchodech se zdravou výživou. Jsou velmi chutné, ale opět i zde je nutné dbát základních pravidel. Tedy. Nejsou to pšeničné těstoviny. Nejsou tak vláčné a na druhý den se nedají jíst. Není je dobré vařit do zásoby.

  • Velmi snadné

  • Bez lepku, vajec a laktózy

Suroviny na 3 – 4 porce:

  • čočkové špagety (jiné bezlepkové špagety)

  • 10 cherry rajčat

  • 2 stroužky česneku

  • 1 malá cibule

  • 1 balení tuňáka v olivovém oleji

  • 2 lžíce olivového oleje, popř. můžeme použít z tuňáka

  • sůl a pepř

Postup přípravy:

  • Špagety uvaříme v dobře osolené vodě.

  • Mezitím si cibuli a česnek nakrájíme najemno, rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.

  • Do pánve dáme olivový olej, necháme rozehřát, přidáme cibuli a česnek a asi minutu restujeme.

  • Přidáme rajčata, rychle restujeme další minutu. Nakonec přidáme tuňáka, kterého již jen prohřejeme.

  • Uvařené špagety promícháme s tuňákovou směsí a ihned podáváme.

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇

A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.

📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.

    270
    0