Dagmar Matějková

10. lis 20201 min

Bezlepkové KUŘECÍ STEAKY s tymiánem

Aktualizace: 6. lis 2022

Kuřecí stehna jsou šťavnatá a pokud si je, ideálně, ještě přes noc naložíme, budou dokonale křehká. Pokud stehna kupujeme balená, tak vybíráme s kůží. Samozřejmě, kdo dbá na štíhlou linii, může kůži odstranit. Ale jak dobře víme, tuk je nositelem chuti.

  • Velmi snadné, příprava 20 minut + čas na naložení

  • Bez lepku, laktózy a vajec.

Suroviny:

  • 4 vykostěná kuřecí stehna

  • 2 lžíce olivového oleje

  • sůl, pepř

  • 4 větvičky tymiánu

  • šťáva z jednoho citronu nebo limety

  • lžička medu

Postup přípravy:

  • Stehna vykostíme nebo koupíme již připravená. Maso nasolíme a opepříme.

  • Marinádu si připravíme z oleje, medu a citronové šťávy. Maso spojíme s marinádou, přidáme větvičky tymiánu a necháme marinovat, nejlépe přes noc.

  • Maso necháme dojít pokojové teploty a grilujeme na předem dobře rozehřátém grilu. Po ugrilování dáme maso do mísy/talíře, přikryjeme dalším talířem nebo pokličkou a na pár minut necháme odpočinout na teplém místě.

Podáváme se salátem nebo grilovanou zeleninou.

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇

A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.

📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.

    330
    0