Dagmar Matějková

8. říj 20211 min

Bezlepkový BRAMBOROVÝ SALÁT

Aktualizace: 4. lis 2022

Taková ta z nouze cnost. Máte hlad, nemáte chuť stát dlouho u sporáku, v lednici na vás koukají brambory, které jste uvařila včera. Pak se tam najde ještě trocha Balkánu, pár oliv a rajčata. A o dokonalou lahůdku, kterou musí zvládnout i malé dítě máte postaráno. Hotovo za pár minut.

  • Příprava 20 minut (bez vaření brambor), velmi snadné

  • Bez lepku, vajec a masa

SUROVINY na 2 porce:

  • 5 uvařených brambor ve slupce

  • hrst cherry rajčátek

  • hrst oliv

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 1/2 balení balkánského sýra

  • nějaké bylinky

  • sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Brambory si oloupeme a nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.

  • Nasekáme si bylinky a nakrájíme rajčata.

  • Na pánvi si rozehřejeme olivový olej, na kterém osmažíme brambory. Jakmile nám chytnou zlatou barvu, přidáme olivy a nakonec rajčata, která jen prohřejeme.

  • Posypeme bylinkami a na talířích dozdobíme Balkánským sýrem.

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇

A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.

📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.

    1410
    0