Dagmar Matějková
22. říj 20201 min
Aktualizace: 6. lis 2022
Pražmu královou máme docela často. Má pevné bílé maso a je velmi chutná. Maso nepotřebuje žádné koření na ryby vystačíme si se solí, kmínem a pepřem. Samozřejmostí je zde citron nebo limeta k podávání.
Velmi snadné, příprava 20 minut
Bez lepku, bez vajec a pokud nepoužijeme máslo, tak i bez laktózy
2 pražmy královské
sůl, pepř, kmín
2 lžíce másla
1 citron
bylinky např. tymián apod.
Pražmu očistíme a troubu rozehřejeme na 200 °C. Osolíme, opepříme, okmínujeme celou rybu. Do břicha dáme máslo, plátek citronu a bylinky.
Rybu dáme do trouby a pečeme asi 15 minut, průběžně poléváme výpekem. Nakonec rybu pokapeme citronovou šťávou a podáváme.
A takové krásné a šťavnaté maso budeme jíst. Dobrou chuť přeji!
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.