Dagmar Matějková

5. čvc 20211 min

Bezlepkové Německé Maultaschen

Aktualizace: 4. lis 2022

Maultaschen jsou plněné těstoviny "taštičky", které jsou velmi oblíbené převážně ve Švábsku, tedy v okolí Stuttgartu v Německu. Plní se samozřejmě masem, ale také třeba brokolicí nebo špenátem. Já jsem si dneska vybrala špenát a ricottu. Podávají se ve vývaru nebo se také opékají a můžeme je podávat s různými omáčkami nebo zeleninovými saláty.

  • Velmi snadné, příprava 30 minut

  • Bez lepku a masa.

SUROVINY na těsto:

  • 3/4 hrnku tapiokového škrobu

  • 3/4 hrnku rýžové mouky

  • 3 lžíce bramborového škrobu

  • 3 lžičky Xantanu

  • 3 vejce

  • 4 lžíce olivového oleje

  • 1 lžička soli

SUROVINY na náplň:

  • hrnek špenátu (já jsem použila listový, mražený)

  • 1 ricotta

  • 2 jarní cibulky

  • 1 stroužek česneku

  • sůl a pepř

SUROVINY k podávání:

  • zeleninový vývar

  • 2 jarní cibulky

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Smícháme suché přísady a přidáme rozšlehaná vejce a olej.

  • Zpracujeme těsto, které by se nemělo lepit. Ideálně necháme pracovat robot, pokud robot nemáme, použijeme ruční pohon.

  • Těsto necháme odpočívat a mezitím si připravíme náplň. Na trošce olivového oleje si orestujeme nasekaný česnek a nakrájenou jarní cibulku. Přidáme špenát a necháme prohřát. Osolíme a opepříme.

  • Směs necháme vystydnout a následně přidáme ricottu. Promícháme.

  • Pokud máme strojek na nudle, těsto, zpracujeme zde. Pokud nikoliv, těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce asi o velikosti 10 x 10 cm.

  • Plníme špenátovo-ricottovou náplní.

  • Vaříme v dobře osolené vodě cca. 2 minuty, dokud nevyplavou.

  • Podáváme ve vývaru, já jsem použila zeleninový a vše dozdobíme jarní cibulkou.

Dobrou chuť!

Jsou báječné. Dají se ještě opéct na másle, podávat s různými omáčkami, ale ve vývaru jsou prostě fenomenální.

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇

A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.

📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.

1060
0