Dagmar Matějková

19. kvě 20211 min

Bezlepkový CHLÉB video recept

Aktualizace: 28. čvn 2023

Video návod.

Krok za krokem se dozvíte, jak na to. Tento chléb, v různých modifikacích peču 2 až 3 krát týdně. Je to z důvodu samozřejmě úspory času a jak už víte, bezlepkové pečivo v obchodě ze zásady nekupuji. Tak se na to společně pojďme podívat. Video má cca. 11 minut.

Zde naleznete link: https://www.youtube.com/watch?v=xFiAIDiUd6o

  • Velmi snadné

  • Bez lepku, laktózy, vajec a samozřejmě bez masa

SUROVINY:

  • 1 hrnek bezlepkové mouky včetně škrobu (rýžová, pohanková, kukuřičná, tapioková a škrob dle libosti - bramborový, kukuřičný apod.)

  • 1 hrnek různých semínek (slunečnicová, dýňová, lněná, sezamová....) včetně 1/3 hrnku šrotovaných nebo namletých lněných semínek

  • 1 balení sušeného droždí bez lepku

  • 1 lžička soli

  • 1 lžička xantanu

  • 1 hrnek vody (podle nasákavosti mouky, budete zkoušet)

Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!

🎥 Video naleznete zde:

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Suché přísady smícháme dohromady.

  • Přidáme vodu a vypracujeme těsto.

  • Těsto dáme kynout do vysypané ošatky moukou, trvá to asi 45 minut.

  • Pečeme v remosce nebo v předehřáté troubě na 220 °C asi jednu hodinu.

  • Po upečení necháme vystydnout na mřížce

Pokud jste začátečníky v bezlepkovém pečení, připravili jsme pro Vás Balíček bezlepkového pekaře začátečníka, který obsahuje Psylium, Xantan, prášek do pečiva bez fosfátů a droždí.

#bezlepku #bezlepkovychleb #glutenfree #gluteinfrei #celiakarna #celiakarnacz #receptarna #receptarnacz #bezvajec #bezmasa #bezlaktozy #kvaskovychleb #remoska

    3720
    0