Dagmar Matějková

22. říj 20201 min

Bezlepkový MALINOVÝ DEZERT

Aktualizace: 6. lis 2022

Tento dezert zvládne i malé dítě. Do smetany můžeme zašlehat karamel nebo vrstvit smetanu s jogurtem či tvarohem. Pokud jsme alergičtí na laktózu, použijeme smetanu rostlinnou.

  • Super snadné, příprava 5 minut

  • Bez lepku a vajec, vegetariánské

SUROVINY PRO 3 OSOBY:

  • 1 smetana na šlehání

  • 1 lžička třtinového cukru

  • 1 hrnek malin

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Studenou smetanu vyšleháme s třtinovým cukrem do tuha. Na dno sklenic nasypeme maliny, přidáme šlehačku. Nakonec posypeme zbytkem malin.

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇

A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.

📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.

    360
    1