Dagmar Matějková

30. říj 20201 min

Bezlepková MAKRELOVÁ POMAZÁNKA

Aktualizace: 6. lis 2022

Makrelová pomazánka se u nás dělá docela často, jelikož máme to štěstí, že k nám "připlouvají" makrely přímo ze Švédska. Jsou čerstvě ulovené a uzené bez použití chemie, jen s troškou soli. Tato pomazánka je trošku náročnější na suroviny, ale jistě na mém blogu naleznete i jiné, jednodušší verze.

  • Velmi snadné, příprava 20 minut.

  • Bez lepku.

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 1 uzená makrela

  • 1 cibule

  • 1 jarní cibulka

  • 1 stonek řapíkatého celeru

  • 2 vejce

  • 1 lžíce dijonské hořčice

  • 1 lžička hrubozrnné hořčice

  • 2 lžíce majonézy

  • 1 balení žervé

  • 2 lžíce citronové šťávy

  • sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Makrelu obereme, cibuli, jarní cibulku a řapíkatý celer nakrájíme najemno. Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout.

  • Rybu společně se všemi ostatními přísadami smícháme, dochutíme a necháme vychladit.

Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇

A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.

📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.

    350
    0