Dagmar Matějková

12. říj 20201 min

Bezlepkový CHLÉB bez droždí

Aktualizace: 8. lis 2022

Opět recept, který se nám povedl, ale vlastně měl být úplně jiný. Připravili jsme si všechny přísady a chtěli jsme si udělat kvásek z bezlepkových kvasnic. Kvasnice jsme otevřeli, ale bohužel byly plesnivé, takže jsme je vyhodili a použili jsme bezlepkový prášek do pečiva.

  • Velmi snadné, příprava, včetně pečení cca. 1 hodina

  • Bez lepku, vajec, vegetariánské

Suroviny:

  • trocha mléka, původně na kvásek

  • lžíce hnědého třtinového cukru

  • 1 jogurt (smetanový nebo řecký)

  • 1 hrnek mixu bezlepkových muk (my jsme použili rýžovou, pohankovou, kokosovou, lněnou)

  • 1 hrnek semínek (slunečnicová, lněná, sezamová, dýňová)

  • hrst rozinek (nemusí být)

  • 1 bezlepkový prášek do pečiva

  • 1 lžička soli

  • voda

Postup přípravy:

  • Smícháme suché přísady.

  • Smícháme mokré přísady a zamícháme vše dohromady. Těsto nesmí být tekuté. Něco mezi tuhým a tekutým.

  • Dáme do formy s pečícím papírem a pečeme asi 45 minut na 180 °C.

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇

A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.

📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.

    2500
    1