Dagmar Matějková

13. říj 20211 min

Bezlepkové SUŠENKY

Aktualizace: 4. lis 2022

Zmizely velmi rychle a to je vždy známka toho, že to asi šlo. Na snídani a svačinku ideální. Nebo na malý hlad, třeba s jogurtem. Měla jsem doma hodně lískových oříšků, tak jsem je využila. Nedávala jsem tam žádné máslo nebo olej, protože semena a ořechy jsou většinou dostatečně olejnatá, domnívám se, že to stačí. Cukr žádný, jenom med a jablečno-mangové pyré.

  • Snadné, doba přípravy 10 minut. Pečení asi 30 minut.

  • Bez lepku, vajec, laktózy a bez masa

Suroviny:

  • 3/4 hrnku mletých lískových ořechů

  • 1/2 hrnku ovesných vloček bez lepku

  • 1/2 hrnku různých semínek a ořechů (len, lískové ořechy, dýňová a slunečnicová semínka

  • 2 lžíce sušených malin

  • 2 lžíce kokosu

  • 1/2 hrnku rozinek

  • špetka soli

  • 2 lžíce medu

  • špetka skořice

  • 1 lžička prášku do pečiva

  • 3/4 sklenice jablečno-mangového pyré, kupovala jsem v DM, je to 360 g

Postup přípravy:

  • Ořechy pomeleme, rozinky propláchneme horkou vodou. Troubu rozehřejeme na 180 °C.

  • Do mísy si dáme všechny suché přísady a dobře promícháme.

  • Poté přidáme pyré, med a scezené rozinky.

  • Dobře promícháme a tvarujeme sušenky, které klademe na plech s pečícím papírem.

  • Pečeme asi 30 minut.

  • Na mřížce necháme vychladnout.

  • Pokud se nám zdají příliš zdravé, máčíme v čokoládě nebo třeba karamelu:-).

Dobrou chuť přeji!

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇

A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.

📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.

    8990
    2