Dagmar Matějková
17. pro 20202 min
Aktualizace: 10. pro 2023
Tyto perníčky jsou prostě TOP. Co do chuti, ale hlavně jsou měkké ihned po upečení. Použila jsem jako obvykle mix bezlepkové mouky, ale tentokrát jsem sáhla po pohankové, mandlové a arašídové. A musím říci, že tato kombinace se povedla.
Jako polevu jsem si vybrala hořkou čokoládu, do které jsem perníčky, dle uvážení a bez jakékoliv strategie namáčela.
Velmi snadné, příprava 20 minut, odležení 4 hodiny. pečení cca. 8 minut
Bez lepku a masa
Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
Pokud jste začátečníky v bezlepkovém pečení, připravili jsme pro Vás Balíček bezlepkového pekaře začátečníka, který obsahuje Psylium, Xantan, prášek do pečiva bez fosfátů a droždí.
1 hrnek mixu arašídové, mandlové a pohankové mouky - dala jsem nejvíce pohankové
2 lžíce tmavého třtinového cukru
1 lžička bezlepkového kypřícího prášku do perníku
1 lžička koření do perníku
2 vejce
1 lžička Xantanu
špetka soli
30 g másla (rozpuštěného)
1 lžíce medu
Nemáte doma jedno-druhové bezlepkové mouky nebo třeba bavlněný BIO pytlík na chleba, ve kterém můžete Vaše bezlepkové chleby skladovat? Vyzkoušejte náš bezlepkový eshop.celikarna.cz
Z výše uvedených surovin vypracujeme nelepivé těsto. Bude lepit, ale pomůžeme si podsypáním válu pohankovou moukou.
Těsto dáme do potravinové folie a necháme odležet v lednici nebo někde v chladnu.
Těsto rozválíme a vykrajujeme námi zvolené tvary.
Pečeme v předem rozehřáté troubě na 200 °C přibližně 8 minut. Po upečení necháme vychladnout a dáme do skleněné nebo plechové dózy a uvidíme, jak nám dlouho vydrží.
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.