Dagmar Matějková
2. čvn 20221 min
Aktualizace: 6. lis 2022
Jelikož jsem chtěla dělat Tiramisu, musela jsem si samozřejmě také upéct domácí bezlepkové piškoty. Piškoty jsem upekla z kukuřičné mouky s lžící tapioky a myslím, že to je přesně ono. Jsou snadné.
A příště se můžete těšit na Tiramisu a ze zbývajících bílků jsem ještě upekla kokosovou roládu s tvarohem a malinami.
Snadné, doba přípravy těsta 10 min. + pečení cca. 10 - 15 minut, podle toho, jak vám peče trouba.
Bez lepku, laktózy a bez masa
2 vejce
2 lžíce třtinového cukru nebo třeba třtinové panely (sušená třtinová šťáva)
špetka soli
3 lžíce bezlepkové mouky (2 kukuřičná, 1 tapioka)
na špičku nože kypřícího prášku z vinného kamene
Troubu si předehřejeme na 170 °C a na plech dáme pečící papír.
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky.
Žloutky vyšleháme do světlé pěny s cukrem.
V jiné míse vyšleháme se špetnou soli a vinného kamene tuhý sníh. Ideálně v robotu.
Následně opatrně přidáváme mouku, pak sníh a zase mouku, až zpracujeme vše.
Těsto dáme do cukrářského sáčku a stříkáme jej na pečící papír.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.
Necháme vychladnout na mřížce.
Dobrou chuť přeji!
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.