Dagmar Matějková

2. čvn 20221 min

Bezlepkové PIŠKOTY

Aktualizace: 6. lis 2022

Jelikož jsem chtěla dělat Tiramisu, musela jsem si samozřejmě také upéct domácí bezlepkové piškoty. Piškoty jsem upekla z kukuřičné mouky s lžící tapioky a myslím, že to je přesně ono. Jsou snadné.

A příště se můžete těšit na Tiramisu a ze zbývajících bílků jsem ještě upekla kokosovou roládu s tvarohem a malinami.

Snadné, doba přípravy těsta 10 min. + pečení cca. 10 - 15 minut, podle toho, jak vám peče trouba.

  • Bez lepku, laktózy a bez masa

Suroviny:

  • 2 vejce

  • 2 lžíce třtinového cukru nebo třeba třtinové panely (sušená třtinová šťáva)

  • špetka soli

  • 3 lžíce bezlepkové mouky (2 kukuřičná, 1 tapioka)

  • na špičku nože kypřícího prášku z vinného kamene

Postup přípravy:

Troubu si předehřejeme na 170 °C a na plech dáme pečící papír.

  • Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky.

  • Žloutky vyšleháme do světlé pěny s cukrem.

  • V jiné míse vyšleháme se špetnou soli a vinného kamene tuhý sníh. Ideálně v robotu.

  • Následně opatrně přidáváme mouku, pak sníh a zase mouku, až zpracujeme vše.

  • Těsto dáme do cukrářského sáčku a stříkáme jej na pečící papír.

  • Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.

  • Necháme vychladnout na mřížce.

Dobrou chuť přeji!

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇

A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.

📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.

    8720
    1